010 844 34 86
Strevelsweg 700 unit 208,
3083 AS Rotterdam
Maandag t/m zaterdag 10:00-19:00
Zondag gesloten

Carboxytherapie

Carboxytherapie

Carboxytherapie bestaat uit het injecteren van de huid met kooldioxide, het gas dat champagne bubbels geeft. Kooldioxide is een onzichtbaar, geurloos gas. Het zit in de lucht die we inademen en het is van nature aanwezig in het menselijk lichaam. De nieuwste toepassing ervan is een injectie in de huid om deze jonger te maken. Carboxytherapie helpt donkere cirkels rond de ogen te verhelpen, de huid helderder maken, de huid strakker maken en het vet te verminderen. Na injectie onder de huid maken rode bloedcellen zuurstof in de weefsels vrij, waardoor het gebied zich sneller hernieuwt. De cellen functioneren beter en de collageen-en elastine productie in de opperhuid en lederhuid worden gestimuleerd.

Waar wordt carboxytherapie voor gebruikt?

Wallen en donkere kringen
Een serie van 3 tot 6 carboxytherapie behandelingen is vaak genoeg om wallen en donkere kringen te behandelen. Wallen en fijne lijnen onder de ogen verbeteren doordat de huid strakker wordt. Donkere, blauwe kringen verminderen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Soms worden wallen en donkere kringen ook veroorzaakt door volumeverlies onder de ogen.

Het effect van carboxytherapie

Het injecteren van kooldioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen die O2 (zuurstof) via de longen door ons hele lichaam transporteren lokaal gestimuleerd worden. De carboxytherapie zorgt er voor dat deze rode bloedcellen extra zuurstof afgeven in de behandelde zone. Dit wordt het Bohr Effect genoemd.

Het Bohr Effect

CO2 verwijdt de bloedvaten en verhoogt de bloedtoevoer. CO2 penetreert de rode bloedcellen en reageert met zuurstof waardoor HCO3 (waterstofcarbonaat) wordt gegenereerd. Dit verlaagt weer de pH waarde in de rode bloedcellen. Hoe lager de pH waarde, des te meer zuurstof kan er vrijkomen van de oxyhemoglobine. De vrijgegeven zuurstof wordt geabsorbeerd door de weefselcellen en activeert de stofwisseling. Meer zuurstof betekent versterkte en versnelde weefsel regeneratie. Over het algemeen geldt hoe meer zuurstof, hoe intenser het celmetabolisme en des te sterker het zelfherstellend vermogen van de huid in geval van bijvoorbeeld huidveroudering, donkere kringen en littekens.

Schoonheidsspecialisten of huidtherapeut heeft de beschikking over een ruime keuze aan injecteerbare ingrediënten zoals hyaluronzuur dat als eigenschap heeft dat het verschillende honderden keren haar eigen gewicht aan vocht kan vasthouden, verder biedt de mct injector andere huidverwenners zoals de Mesohyal™ HYALURONIC voor rehydratatie en huidverjonging, Mesohyal™ NCTC 109 voor een intensieve cel bio revitalisatie, Mesohyal™ VITAMIN C voor een antioxiderende en ophelderende werking, Mesohyal™ DMAE voor nieuwe elasticiteit en stevigheid, Mesohyal™ X-DNA voor intensieve celmembraan bescherming, Mesohyal™ ORGANIC SILICON voor regeneratie en restructurering van het huidweefsel, Mesohyal™ OLIGOELEMENTS voor de stimulering van de extracellulaire huidmatrix, Mesohyal™ BIOTIN voor de reactivering van de huidcel stofwisseling en de hoofdhuid, Mesohyal™ CARNITINE die de vetzuur stofwisseling activeert, Mesohyal™ ARTICHOKE voor een drainerend detox effect en als laatste de Mesohyal™ MELILOT die de microcirculatie aanwakkert. Belangrijk om te weten is dat alle producten in de Mesohyal™ collectie onderling gecombineerd kunnen worden voor optimale resultaten.