010 844 34 86
Strevelsweg 700 unit 208,
3083 AS Rotterdam
Maandag t/m zaterdag 10:00-19:00
Zondag gesloten

Mesogun Therapie

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is al in 1952 ontwikkeld door de Franse arts dr. Michel Pistor en is gebaseerd op het toedienen van werkzame stoffen juist daar waar ze nodig zijn.
Dit betekent dat er door het toedienen van micro injecties in de huid, werkzame stoffen worden ingebracht. De stoffen worden relatief oppervlakkig ingespoten, hierbij wordt gebruikt gemaakt van een computergestuurd mesopistol.

hoe werkt het?

Deze therapie is gebaseerd op de natuurlijke samenstelling van de huid wanneer deze in optimale staat is. Hoe ouder we worden, hoe minder collageen en elastine onze huid bevat. Dit zijn de stoffen waar de huid elastisch en vitaal door blijft. Wanneer deze stoffen in hoeveelheid afnemen, gaat alles dus een beetje hangen, als een elastiek waar de rek uit is. En de zwaartekracht doet natuurlijk ook zijn werk. Door mesotherapie worden deze stoffen weer aangevuld. Daarnaast bevat de vloeistof die wordt ingespoten ook belangrijke voedingsstoffen. De huid wordt weer voller, elastischer en rimpels vervagen. En omdat het ook gevoed is, wordt de algehele gezondheid van je huid ook beter. Een heel natuurlijke proces dus!
‘Meso’ betekent ‘midden’ en bij deze huidtherapie worden de werkzame stoffen dan ook tot in de middelste lagen van de huid aangebracht. Hoe gaat het precies in zijn werk? Dat hangt af van de methode die er wordt gebruikt.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Bij het oppervlakkig injecteren wordt er een vitamine cocktail gebruikt op basis van hyaluronzuur met een hoogwaardig vitamine- en mineralencomplex. Dit zorgt voor een stimulatie van de fibroblasten, welke ervoor zorgen dat de huid collageen aanmaakt en tevens de elasticiteit verbetert.
Het hyaluronzuur zorgt voor het herstel van de vochtbalans in de huid, de huid wordt intensief gehydrateerd waardoor een verfijning van de structuur optreedt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken, is heel verschillend. Het is afhankelijk van de conditie van je huid en van wat je wilt laten behandelen. Meestal zijn er echter wel een aantal sessies noodzakelijk. Voor het beste resultaat voor bijvoorbeeld huidverbetering of het behandelen van hyperpigmentatie, adviseren wij over het algemeen een kuur van 5 therapiesessies. Soms is het ook nodig om een periodieke onderhoudsbeurt te geven. Dit is in ieder geval zo bij het bestrijden van haaruitval.

Advies voor na de behandeling

Na de therapiesessie kan de huid een beetje rood zijn en strak aanvoelen. Er kunnen kleine blauwe plekjes ontstaan. Maar dit alles trekt al snel weer weg. Zodra dat het geval is, is het resultaat van de therapie goed zichtbaar. Dit kan dus een dag tot een paar dagen duren. In principe kun je na afloop direct weer alles doen wat je gewend bent, zoals make-up aanbrengen. Wij adviseren wel om de eerste drie dagen na je mesotherapiesessie niet naar de sauna te gaan en ook geen andere beauty behandeling te ondergaan.

Wat zijn de voordelen van deze behandeling?

  • veilig want vooraf instelbaar op diepte en hoeveelheid
  • snel en pijnloos
  • meteen resultaat
  • voordeliger dan bij een cosmetisch arts!
  • Betere hydratatie van de huid
  • Fijne rimpels verminderen
  • Verfijning van de huidstructuur (verbetering tot 80% !)
  • Betere spankracht van de huid
  • Verbetering van de kwaliteit en uitstraling van de huid

Haaruitval

Ook bij haaruitval is de therapie succesvol gebleken. De vloeistof remt haarverlies en zorgt voor nieuwe haargroei, ook op plekken waar er geen haar meer is. Met de mesogun wordt, net onder de opperhuid, de vloeistof in de hoofdhuid geïnjecteerd. De vloeistof bevat in dit geval een mengsel van bouwstoffen en antioxidanten. Ook nu worden de stoffen met de mesogun zeer precies aangebracht, in dit geval rond de haarfollikels. Rondom de haarstamcel bevinden zich stoffen die de cel blokkeren en zo haargroei uitsluiten. Deze stoffen worden geneutraliseerd en tegelijkertijd worden stoffen die verantwoordelijk zijn voor haargroei gestimuleerd. De haarstamcel zal zich zo herstellen en regenereren. Het injecteren zelf (dus de mechanische beweging) heeft ook een stimulerend effect. Door de prikjes word het metabolisme van de haarstamcel versterkt en de eiwitsynthese bevorderd.
De therapie voor haaruitval heeft meestal helaas geen blijvend effect. Na de kuur moet je wel een periodieke onderhoudsbehandeling krijgen, anders verdwijnt het effect op den duur weer.